Banner - Onze diensten

 
 

Floris Kösters - Hoe Talenten nog steeds van grote waarde zijn.

Nog meer behoefte aan Talenten dan voorheen
Behoefte aan talenten is er altijd. Woningcorporaties die een inhuurstop hebben afgekondigd, doen dit niet omdat er geen behoefte meer is aan Talenten. Momenteel wordt op inhuur bezuinigd, wat gezien de ontwikkelingen een geheel terecht en positief gevolg is.  Ze hebben dus geen behoefte meer aan het maken van kosten waarvan niet duidelijk is hoe deze terug verdiend worden. De behoefte aan Talenten wordt voor woningcorporaties echter steeds groter. De uitdagingen waar woningcorporaties vandaag de dag mee te maken krijgen, spreken voor zich. Er is enorm veel Talent nodig!

Talenten van vroeger en Talenten van nu
Talent,  iedereen heeft het! Toch zien we in veel markten dat "talentvolle" mensen werkloos thuis zitten. Echter ... een talent van vroeger hoeft voor de opdrachtgever geen Talent van nu te zijn. De markt verandert en niet ieder mens heeft het vermogen en de flexibiliteit om daar op het juiste moment op in te spelen.

Talenten van nu
Na het aanbreken van de crisis zijn woningcorporaties steeds vaker geneigd om niet meer op zoek te gaan naar de "ervaren volkshuisvester". Het overgrote deel van de sector bestaat al uit ervaren krachten, voornamelijk op managementniveau. Vaak blijkt dat deze managers een woningcorporatie leiden op de manier waarop ze dat ook deden voor het aanbreken van de crisis. Echter de veranderende markt vereist ook een andere aanpak! Uiteraard zijn de huidige managers vanwege hun kennis en ervaring ook van grote waarde binnen de sector.
Maar de tijden zijn veranderd en daarmee ook de behoefte aan talenten. Woningcorporaties zijn geholpen met "Talenten van nu" en deze zijn schaars in de markt.

Talent van nu is..............
Woningcorporaties huren alleen mensen in als er een serieus bezettingsprobleem is en als er efficiëntieslagen gemaakt moeten worden die zich letterlijk in geld terugverdienen.
Bij het maken van efficiëntieslagen wordt er iemand gezocht die zaken reorganiseert teneinde ze (kosten)efficiënter te maken. Een kenmerk van een Talent van nu is dan ook dat hij/zij ervoor zorgt dat de opdrachtgever op ieder moment het kosten/baten plaatje helder krijgt. Een Talent van nu heeft gevoel voor efficiëntie, cijfermatig inzicht, is transparant, commercieel, resultaatgericht, adviserend en beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden. 

Hoe bieden we nieuwe Talenten aan?
Door het aanbieden van "nieuwe Talenten" breng je bij de woningcorporaties mogelijk de discussie op gang na te denken over de inhuurstop. Uiteraard zul je met goede argumenten moeten komen. Inhuur heeft volgens de cijfers de laatste jaren veel geld gekost en die ruimte hebben ze de komende tijd niet. Dus ook goedkoop aanbieden is niet de oplossing, sterker nog, dan zijn ze zeker sceptisch. Laten zien wat je te bieden hebt is van groot belang. Doe dat rustig, tactisch en zorg dat het product wat je aanbiedt aan de volgende kwalificaties voldoet: het moet duidelijk zijn dat het product zich op korte termijn zal terugverdienen; het moet een blijvende oplossing zijn en het moet bijdragen aan de populariteit van de woningcorporatie onder de bewoners. 

 
 

Eerdere blogs

 
 
 

Inloggen medewerkersAlle velden zijn verplicht.Nieuw wachtwoord aanvragen